WJs meck o don

söndag, juni 08, 2008

Har lagat receivern


Min 8 år gamla Pioneer VSX-908RDS har under de senaste veckorna blivit tråkigt svår att få ljud ur. Verkade bli bättre när den var varm. Visade sig att DSP-ROMet behövde lödas om, ett känt problem pga värmeorsakad mikrosprickbildning eftersom ROM-kapseln är så bred.. Innan jag visste att det var ett känt problem började jag dock med att löda om DSPns pinnar eftersom det verkade vara där det glappade. Oerhört svårlödat eftersom pinnarna på en 144-pins TQFP sitter väldigt tätt. Lyckades böja några pinnar så jag fick en massa konstigt digitalt brus så jag fick göra om det en gång till. Kretskorten kommer _inte_ att hålla för en omlödning till av DSP:n, den saken är helt klar... Efter detta fungerar nu receivern klockrent igen, yes! :) (DSP-kortet sitter i lådan längst ut till höger, stående på högkant)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]<< Startsida