WJs meck o don

lördag, mars 10, 2012

Serveruppgradering med förhinder

Efter att ha råkat beställa ett E-ATX-kort som inte gick in i lådan, fixat med retur för det, beställt ett nytt vanligt ATX-kort, fått hem det fredag eftermiddag och packat upp allt konstaterar jag att jag dessutom lyckats beställa fel slags kylfläns för min LGA 2011-processor. Vet nu att det finns en "vanlig" och en "narrow" ILM (nya Intelnamnet för sockel tydligen) till de nya CPUerna. Xeon E5-2600-serien släpptes ju tidigare i veckan, så det har varit ganska stor efterfrågan. Jag får ge mig ut imorgon och försöka jaga rätt på en kylfläns/fläkt-kombo som passar. Det verkar finnas gott om kylare för överklockare, men det ser verkligen inte ut som de går dit på mitt servermoderkort - det är väldigt lite plats mellan CPUerna, och det sitter ju 8 DIMM-slottar precis bredvid också... :/

Som synes på bilden så är det ganska tätt mellan stiften på de här CPU-socklarna också, och det är en hel vetenskap att spänna sockeln (två spakar nu).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]



<< Startsida